תרומה לקהילה

בנוסף לפעילותו השוטפת, מקיים יידישפיל דרך קבע הופעות מיוחדות בבתי אבות ובמוסדות גריאטריים, המפוזרים בכל רחבי הארץ. לצורך כך יוצא צוות של שחקנים למקומות ולקהל, שאינו מסוגל עוד להגיע לאולמות השונים. זאת תרומתו הצנועה של התיאטרון לשיפור מצבו של רובד חברתי קהילתי, שאינו מצוי בראש סדר העדיפות הלאומית. בערוב ימיו מעניק לו התיאטרון שעה של קורת-רוח והתחברות לעולם של זיכרונות בשפה האהובה עליו.
הפרויקט הייחודי הזה לא היה קורם עור וגידים לולא תמיכתם של ועידת התביעות
(Conference on Jewish Material Claims Against Germany, Inc)
הקשר בין ועידת התביעות לבין יידישפיל החל לפני כ- 12 שנים בעידודם ובתמיכתם של עקיבא לוינסקי, הרב ד"ר עזריאל מילר, יצחק ארצי ומשה זנבר. הציפיות בראשית דרכו של הפרויקט היו צנועות למדי אולם הצלחתו עברה את כל המשוער: מ- 62 הופעות בשנת 1998 ל- 142 הופעות בשנת 2008 והיד עודנה נטויה להעניק ככל יכולתנו לציבור שמחזיר לנו בהכרת תודה מופלאה.
יעקב נאמן, שר האוצר לשעבר, שהגיע במקרה לאחת ההופעות של התיאטרון בבית-אבות לניצולי שואה, הנציח את התרשמותו במילים הללו: "גיליתי תיאטרון של חסד. בזכותו, בפעם הראשונה מזה שנים רבות ראיתי את דודתי צוחקת. היא סיפרה לי לאחר מכן, שלזמן קצר בזמן ההופעה שכחה את כל מכאוביה והייתה פשוט מאושרת".
בשנים האחרונות הצטרפה למפעל זה גם קרן א.ספרא ואפשרה את הרחבת הפעילות.

ביולי 2007, עם פרוץ מלחמת לבנון השנייה, קטעו שחקני יידישפיל את חופשתם ועלו לצפון הארץ במסע שאורגן ע"י "אמנות לעם". תושבי הצפון, שבילו את רוב היממה במקלטים, זכו למעט קורת-רוח ושמחה שהביאו עימם השחקנים בזמר ובמלל, בעברית, יידיש ורוסית.

בינואר 2009, עם פרוץ מבצע "עופרת יצוקה", ירדו שחקני "יידישפיל" לדרום הארץ, ליישובי עוטף עזה והופיעו שם בפני האוכלוסייה המבוגרת.